21 d’abr. 2010

Fundació de Roma

Si fem cas a la llegenda, que recull la literatura i l'art, Roma va ser fundada el 753 aC per donar compliment als designis del déus.
Però, hi ha qui dóna com a data aproximada de fundació el 21 d'abril. Per tant, avui, discipuli latini, celebrem l'efemèride de la fundació de la caput mundi. Feliciter!

Si no recordo malament, al llarg d'aquesta setmana a Roma hi ha la settimana dei Beni Culturali. Setmana que consisteix en gaudir de tots els museus de Roma durant 10 dies.
No creieu que seria fantàstic tenir una proposta d'aquest tipus a casa nostra? Ja em direu el vostre parer.






6 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord!
A més aquesta setmana a Catalunya estem de festa amb la diada de Sant Jordi!
Ja es podria fer una proposta cultural en el nostre país...!

una abraçada
paqui

Gemma ha dit...

Gràcies! Esperem que,algun dia, l'art, la música, la cultura...siguin de nou els baluards de la nostra societat!

nuria diez ha dit...

Gemma!
aquesta figura del llop amb rómul y rem està al costat del aqueducte de segovia d'on es la meva familia.

Gemma ha dit...

Aquest detall no el recordava! De fet, la lloba Capitolina de Roma és de bronze i d'època Medieval, però ha esdevingut tot un símbol de Roma. És per això, que allà on hi han vestigis romans i és present.
Salue, Nuria!

Beatriu ha dit...

Salue Gemma!

Em sembla molt interessat la proposta que fa Itàlia per tal de promoure la cultura, si aquí també fessin una setmana cultural i els museus estiguessin oberts la gent s'animaria a visitar-los.

Per cert, aquest article em recorda l'experiència que he viscut aquest cap de setmana.
Com deus haver sentit a parlar, el dissabte i diumenge, aquells que participem a grups de preconfirmació i que havíem estat triats al Prevocacional ens vam desplaçar fins a Burgos.
Doncs resulta que allà vaig conèixer uns nois italians que em van fer recordar la meva relació amb el llatí d'aquest any. Malgrat que em costava una mica entendre'ls em vaig adonar que moltes de les paraules s'assemblaven al llatí i, em vaig fixar, especialment, en els CClloc. Aleshores vaig veure la importància que té el llatí. Català, castellà i italià, llengües amb una mateixa arrel llatina.
I és en aquests moments en què desmenteixo la opinió de molta gent que pensa que el llatí "no serveix per a res" perquè és en els petits detalls en què te n'adones de la seva importància i t'enriqueixes com a persona.

Doncs bé, gràcies per la il•lusió que mostres quan expliques l'assignatura i ens la fan molt més fàcil. També pels valors que transmets i que ens ajuden a créixer.

Beatriu Puig i Delgado.

Gemma ha dit...

Gratias tibi ago, discipula!
Doncs, ja saps, el curs vinent t'espero a les classes de Llatí. El teu comentari, entusiasme i sobretot les apreciacions que fas, donen sentit al meu treball i sobretot m'animen a continuar a proclamar, mitjançant les classes, el meu amor pel món clàssic.
Ave!