5 d’oct. 2010

El pronom relatiu

Com alguns de vosaltres encara no teniu molt clar el pronom relatiu, us he cercat uns exercicis interactius (quaderns virtuals) que us vindran molt bé per a repassar.
En el primer bloc d'exercicis hi trobareu un apartat que es diu Grammaflash extret del web Labyrinthus. Us el recomano molt especialment, ja que és concís però molt clar.
Ja em direu que us sembla i també els dubtes o dificultats que hi trobeu alhora de realitzar-los. Ànims!

13 comentaris:

Francesc T ha dit...

Hola Gemma. Aquí funciona perfectament l'aplicació de flash i la trobo molt útil. Ara probaré a practicar els exercicis de pronoms relatius, especialment els de col·locar el corresponent, que encara em costa una mica. Ja et diré a veure què tal!

Gemma ha dit...

Estic contenta de saber que podeu obrir els enllaços. Espero que us sigui útil i si tens qualsevol problema m'ho saber. Ave Francesc!

Sheila Lay ha dit...

Hola Gemma! A mi tambè em funciona tot bé. He estat fent els exercicis perquè per molt que miraba els apunt no ho acaba d'entendre, però amb l'aplicació de flash m'ha quedat molt més clar. Ara continuaré fent-los i m'apuntaré els dubtes si en tinc. Adeuuu!

Sara ha dit...

Gemma!
La aplicació va perfecta, i la trobo molt entretinguda amb l'explicació de les sirenes.
Jo ja estat fent alguns exercicis i vaig millorant alhora de trobar l'antecedent. Demà repasaré un altre apartat per a consultar-ho millor.
Gràcies per facilitar-nos-lo.

Sara,

Gemma ha dit...

Salue Sheila et Sara,

Me n'alegro de saber que us és tan útil i sobretot que pugueu millorar. Ànims!

Francesc T. ha dit...

Hola Gemma. M'acabo de posar a la web dels quaderns virtuals per practicar però tinc problemes i no puc entrar. Ahir em funcionava, però avui no puc entrar a cap dels quatre enllaços. No sé quin problema deu haver-hi. Espero que es pugui arreglar perquè em sap greu ja que no vaig practicar gaire ahir. Sinó ja practicaré amb les activitats del llibre. Aniré mirant de tant en tant si puc tenir accés a les activitats. Fins un altre!

montsell ha dit...

Hola Gemma, aquí a casa sí que he pogut obrir els documents i fer els exercicis, m'ajuden bastant per que complemeten també amb els del llibre i en podes trobar-ne de més. Continuaré repassant.
Fins demà!

Gemma ha dit...

Molt bé, Montse! Esperem que et vagi bé.

nuria diez ha dit...

Gemma!

A mi si que em funciona, l'únic que no em corregeix els exercicis per això et dic les me ves solucions y tu em podries dir si estan bé o malament.

gràcies

solucions: quod, quae, quae, quibus, quod, quem, quae, qui, qui, quam

Gemma ha dit...

Francesc, m'ho he mirat i des del blog puc entrar sense problemes.
De tota manera, prova d'entar al Laberint, clica sobre la pestanya latinum i vés a l'apartat de les activitats allà cerca les que tracten sobre el relatiu.Trobaràs els QV.
Ja em diràs com va. Aue!

Gemma ha dit...

Núria, de tots els exercicis que hi ha, quin és?
De tota manera si no et funciona, prova d'anar al web Laberint i clicar sobre l'apartat latinum, després entra a gramàtica i cerques les activitats que tracten sobre el relatiu. Allà trobaràs els QV. Ja em diràs alguna cosa. Aue!

Francesc T ha dit...

Res de res Gemma. Tinc els mateixos problemes. Des del moment en que apareix la pàgina on pots triar entre quatre vincles no puc arribar més enllà. De totes maneres ja he estat practicant amb els exercicis de EuphorVia on ha aparegut algun exercici de flexionar tot tipus de relatius i anat molt bé, tot i que hi ha certes oracions que costa molt entendre i no he pogut esbrinar el contingut. Espero que a l'examen les paraules siguin més conegudes.

Per cert, els adverbis relatius ubi, unde, quo i qua substitueixen algun element de l'oració principal o són simples relatius que fa de conjunció? Continuaré repassant.
Gràcies per tot, fins demà!

Gemma ha dit...

Francesc, em sap greu. Però ja veig que has buscat recursos... Pel que fa als adv. relatius dir-te que com són adv no es declinen i que afegeixen un valor de localització, causa...
Fins demà i ànims per a l'examen. Aue!