27 d’oct. 2010

Activitats de lectura: Psique i Cupido


Ja portem dues setmanes gaudint d'aquest preciós conte d'Apuleu! Estem ben atrapats en la seva trama, personatges mitològics... És per això, que havent acabat el llibre IV us deixo la tasca següent:

1) Quina descripció de Psique havia arribat a les ciutats principals de l'Àsia Menor?

2) Què quedà ajornat per la bellesa de Psique?

3) Quin epítet rep Venus?

4) A qui es refereix quan diu: "(...) Endebades aquell pastor, la justícia i honestedat del qual va poder comprovar el gran Júpiter, em va preferir a dees tan importants pel meu aspecte excels.
De quin fet parla?
A continuació, cerca a internet una pintura o escultura que plasmi aquest passatge mitològic. Recorda d'anotar l'autor, època, estil, escola...
Per realitzar la teva recerca fes ús dels enllaços que ens proposa el web Labyrinthus en l'apartat laberint d'internet: museus o bé en l'apartat del laberint d'internet.

5) Com descriu l'autor a Cupido?

6) Explica què és un oracle i per què se'l relaciona amb el déu Apol·lo. Sabries dir quins són els seus atributs, identitat i símbols? Cerca a internet una escultura que els justifiqui (Fes ús dels enllaços proposats anteriorment).

7) A les acaballes del llibre IV, se'ns explica que: " Així, doncs, acabats amb gran tristor els rituals del casament fatal, tot el poble segueix l'enterrament de la morta en vida, i Psique, plorosa, és escortada no a les seves noces, sinó a les seves exèquies."
Ara que s'apropa la festa de difunts, 2 de novembre, cerca informació sobre el ritual d'un enterrament romà i exposa-ho en un mínim de quinze línies.

Recordeu que la feina no s'ha de deixar al blog, sinó a l'adreça e-mail de la matèria de Llatí. És important que tingueu cura de l'ortografia, expressió...

Fortuna fortes iuuat!




2 comentaris:

mònica miralles ha dit...

Enhorabona, Gemma, per la teva feina i creativitat. Ha estat una agradable sorpresa conèixer el teu bloc amb la història de Psique i Cupido, que ara esteu treballant a l'aula, i contemplar la bellesa de la representació de Cànova. Una història d'amor amb final feliç!...és el que tots cerquem,oi?
Bé, t'encoratjo a continuar engrecant així els teus alumnes.

Gemma ha dit...

Hola, Mònica!

Moltíssimes gràcies pels teus ànims!
La veritat que disfruto força amb aquesta eina. Anima't! Veuràs que no és tan difícil!
Vaig estar molt contenta de retrobar-te al Fòrum Auriga.
Una abraçada,

Gemma