15 de gen. 2014

La ladrona de libros

Aquests dies, a classe, hem parlat de la importància de la literatura, de l'hàbit de la lectura, d'alimentar el nostre esperit, d'eixamplar horitzons, punts de vista...  En definitiva LLEGIR! 
Jorge Luis Borges deia: "Los libros son las alfombras mágicas de la imaginación". 


Darrerament ens costa activar-la, ja que tot és massa visual i immediat. Però els llibres ajuden a pensar i tenen la gran capacitat de portar-nos ben lluny, com Ulisses cercant la seva estimada Ítaca.

I vet aquí, que des del passat 10 de gener als cinemes de casa nostra podem veure La ladrona de libros. Novel·la de Markus Zusak.

Per tal d'anar fent boca us deixo el tràiler:



Us proposo que us engresqueu amb la seva lectura o bé visioneu el film i després en puguem parlar a classe. Estaria fantàstic que, com a comentari al blog, féssiu la vostra valoració un cop l'hagiu vist.
Encara som a temps de tornar-nos lletraferits!

Com a testimoni el poema Els Llibres per amics de la poetessa Joana Raspall, que ens deixà a les acaballes del 2013.


Cada llibre té un secret
disfressat de blanc i negre;
tot allò que et diu a tu
un altre no ho pot entendre.

Tot allò que et donarà
no ocupa lloc, ni pesa,
t’abrigarà contra el fred
d’ignorància i de tristesa.

Amb els llibres per amics
no et faltarà companyia.
Cada pàgina pot ser
un estel que et fa de guia.




36 comentaris:

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

He vist el tràiler i té molt bona pinta la pel·lícula. A més, reflexa tot el que tu has dit.

Marc Larraz ha dit...

Tens tota la raó Gemma: lectura=cultura

Unknown ha dit...

molt bona pinta la pel·licula. M'entren ganes d'anar a veura-la. A més el tros de poema que has possat és molt real

Unknown ha dit...

Ja he vist el tràiler i té molt bona pinta. Crec que el interés d'aquesta noia l'hauríem de tenir tots nosaltres, i a més tenint més recursos.

Unknown ha dit...

M'agradat la pel·lícula '' La ladrona de libros'', ens mostra com una nena, Liesel, d'uns dotze anys que és adoptada per una família alemana, en la que el seu nou pare li ensenya a llegir i escriure i gràcies a ell, Liesel utilitza el poder de les paraules per refuigiar-se dels moments dolorosos com la segona Guerra Mundial. El valor que tenen els llibres avui día s' està perdent. No obstant, crec que el llibre podria estar millor perque a la pel·lícula hi han escenes com la primera i l' última on una veu d'un home parla i no revelen qui és, en canvi, en el llibre si ho revelen.

Unknown ha dit...

Gemma m'ha agradat molt la pel·lícula. Veient-la ens adonem de la sort que tenim i com hem de valorar molt més tot, ja que poques persones tenen la sort que tenim nosaltres. Gràcies.

Unknown ha dit...

Gemma,aquesta pel·lícula reflecteix molt bé el significat de la paraula valentia.Hem de saber valorar molt més.M'agradat molt!

Anònim ha dit...

M' ha semblat una pel · lícula molt interessant ja que trasnmet uns valors molt positius com l' esperança, la valentia, l' amistat, la solidaritat... També els llibres tenen un paper protagonista ja que ells són cultura.
Tot i que es una mica trista tornaria a anar a veure-la sens dubte.

Helma Martínez ha dit...

Sense cap mena de dubte, es una pel•lícula especial; no tan sols per l'època en la que està ambientada, sinó perquè també transmet uns valors molt importants en la vida de les persones: la valentia dels nens (ells són els únics que mai veuen el perill i que sempre estan disposats a seguir endavant), l'amor, la solidaritat i sobretot l’amistat, la qual juga un paper molt important en tota la pel•lícula.
Una de les meves escenes preferides i també podria dir que molt bonica és quan Liesel es retroba amb el seu pare.

Unknown ha dit...

Des de el meu punt de vista al principi em va semblar una mica llarga però al final em va comerçar a agradar molt ja que es veu com abans no hi havia llibertat i com una persona havia de sobreviure davant de problemes molt grossos. La protagonista, Liesel, és una persona molt valenta ja que perd als seus pares biològics i adoptius. Una pel·lícula molt interessant.

Unknown ha dit...

M'agradat molt la películ·la, és molt bona. Crec que reflexa la valentia per acoseguir allò que vols i la capacitat de la Liesel per ajudar a moltes persones.
A més reflexa el seu interés per la cultura quan quasi no té recursos

Unknown ha dit...

Penso que és una gran pel·lícula que reflecteix una sèrie de sentiments d´una manera molt directa. Com també la crueltat de la guerra i tot el ue van haver de patir.
M´agrada molt la valentía que es mostra en tots els personatges, però sobretot la de la Liesel, que passa per l´ abandonament de la seva mare, la mort dels seus pares adoptius, els seu germà i el seu primer amor. És una gran pel·lícula.

Unknown ha dit...

L'he trobat una película molt interessant, tot hi que ha sigut molt llarga se m'ha passat volant. Crec que aquesta película reflexa molt bé el significat de la valentía, i el valor que li troba Liesel a la lectura el tindríem que veure tots. A més aquesta película m'ha ajudat a situar-me millor i entendre l'ambient de la segona Guerra Mundial. M'ha agradat molt !

Unknown ha dit...

És una pel·lícula que fa pensar amb el que tenim i els valors que aporta són molt significatius com per exemple la confiança, la amistat, la curiositat per conèixer les coses però sobre tot la valentia que mostra la Lisel. És una molt bona pel·lícula.

Unknown ha dit...

En aquesta pel·lícula es reflecteix molt bé la passió per la lectura i la importància de l'amistat.També mostra la 2a Guerra Mundial. La recomanaria a aquella gent que valora molt la lectura. L'escena que més destaco és quan treu el llibre de la foguera, i per a mi, el moment més trist és la mort de Rudy.

Unknown ha dit...

Aquesta pel·lícula m'ha agradat molt ja que està plena de misteri i es molt interessant. M'ha semblat especial que la mort fos la narradora ja que a la majoria de les pel·lícules no ho és. Crec que l'autor ha sabut posar-se en la pell d'una nena de nou anys molt bé i així explicar-nos com creix i evoluciona al llarg dels anys. Està plena de valors com la confiança, la curiositat, la valentía,...

Unknown ha dit...

M'ha agradat molt ja que reflexa la vida d'una nena valenta. Aquesta nena,La Liesel, que ha de passar per moltes coses.Des de l'abandonament de la seva i mort del seu germà, fins a la mort dels seus pares adoptius, i també el seu primer amor. Creec que es una bona pel·lícula perquè t'explica realment com podia afectar la guerra a les famílies.

Elena ha dit...

Crec que es una pel.lícula molt instructiva i que aflora sentiments com l'alegria i la por. També t'ensenya el valor de l'amistat i la família. Et mostra era la vida d'aquestes persones enmig d'una guerra i com creien alguns en Hitler i el seu poder. I també el menyspreu cap a altres amb diferents ideologies com els comunistes i els jueus.

Marc Larraz ha dit...

La pel·lícula ens mostra no la vida d'un jueu com fan la majoria de les pel·lícules que tracten la 2ºGuerra Mundial sinó ens mostra la vida d'una nena petita d'origen alemany. M'ha semblat molt impactant, trista i m'ha agradat moltissim. Considero que es molt fidel al llibre en el qual està basat el film i també m'ha agradat molt la presència de la mort com a narradora de la història.

Anònim ha dit...

Carla Moral:Es una pel·lícula que reflecteix molt bé el significat de la paraula valentia,el seu interés per coneixer i saber sobre las personas.Unes de les escenes que més hem va impactar va ser quan tots estavan amagats per las bombas,i la Liesel va comeñçar a explicar un compte,les coses que feia per què la gent no pateixi i baixes els nervis de les personas.Tornaría a veure aquesta pel·lícula un altra vegada sense ningún dubte.Ens ensenya moltes veritats!

niquedarteniquédarme ha dit...

Al principi quan ens vas dir que havíem d'anar al cinema a veure una pel·lícula vaig pensar que seria molt aburrida, però vaig estar totalment equivocada. ''La ladrona de libros'' no només t'ensenya com són les condicions de vida de les persones que desgraciadament han de viure una Guerra Mundial sino que t'obre les portes del món de la lectura, i per si és poc, et transmet uns valors que pocs som capaços de valorar. Et transmet el que és l'amistat, com una nena on arriba sense mare ni germà a una casa nova, amb gent nova, on se li fa un món viure. La recomano a qualsevol persona, al final és emotiva, però durant el film t'adones de la sort que tens vivint a on vius. M'ha agradat molt anar-hi.
Carla Vico, 4ºC.

Unknown ha dit...

En aquesta pel·lícula podem veure reflectits una gran varietat de valors com l' amistat, la valentia i la cultura entre d' altres. A mi personalment, em va fer pensar que si enriquíssim el llenguatge podriem veure les coses que ens envolten d' una manera més maca.

Unknown ha dit...

La pel·lícula és molt dura perquè veure com un germà mor o has de deixar la teva mare...Però per altra banda s'experimenten tants valors! Sobretot l'amistat i la valentia. Tots els personatges són claus en la història fins i tot el que menys apareix. El meu preferit ha estat la Liesel ja que és molt valenta i té un gran cor. Es reflexa la vida de les persones en moments de guerra i com aquell líder "Hitler" que els hi portarà el bé.

Unknown ha dit...

Aquesta pel·lícula m'ha semblat molt interessant tant per la part de cultura general com en referència a clàssics. Expressa molts sentiments i fins i tot emociona. Explica un context històric en el qual no pots expressar el que realment sents però encara això Liesel lluita per aconseguir tot el que es proposa.

Carlos Barreñada ha dit...

M' ha agradat la pel·lícula perquè m'ha despertat encara més curiositat i passió en el món dels llibres. També, però, m'ha sorprés molt l' estupidessa que mostrava l' home abans. A mi mai s'hem hauria pasat per la ment possar-me a cremar llibres perquè si. La història que es relata demostra, una vegada més, l'ànsia de l'home per a solucionar problemes per la via fàcil. Pel·lícula excel·lent

Ester Álvarez ha dit...

M'ha semblat una pel·lícula molt bona ja que no ha estat la típica pel·lícula de la segona guerra mundial. Hem pogut veure la vida d' una nena valenta que l' únic que volia era tornar a néixer en un nou mon ple de lletres, fantasies i misteris.

Unknown ha dit...

Aquesta pel·licula ha estat molt diferent de la meva idea de 'La labrona de libros' però alhora ha estat força interessant ja que explica la història una nena sobre el que a ella li agrada i el que ella pensa.
Aquesta pel·licula demostra el que es l'amistat i el que suposa ser jueu o comunista, jo recomenaria veure-la ja que es molt interessant

Unknown ha dit...

Sota el meu punt de vista, aquesta pel·lícula és molt bona. En tots els aspectes: tant cinematogràficament com en base als valors que transmet, que no són pocs. Podríem definir-la com captivadora, emocionant...Deixa anar una sèrie de missatges amb doble sentit. Reivindica la cultura i crec que ha sabut trobar el lloc i moment ideal per poder fer-ho davant un món que no valora el que té. La imatge de la mort pot resultar impactant però la fa extranyament propera i certament pietosa.

Unknown ha dit...

Bon Dia, Gemma! Gracies per recomanar-nos aquesta pel·lícula. M'ha semblat un film preciós i ple de significat. No tots els dies servidora té l'oprtunitat de veure un pel·licula com aquesta. Veure l'evolució de la petita Liesel ha sigut molt emotiu i el fet de que la narradora sigui la mort li ha donat un toc original i seriós a la pel·lícula. Quan la nena salva aquell llibre de la foguera simbolitza l'amor pels llibres de tot el món i la llibertat d'expresió. Al menys en la meva opinió.

Victoria Imberti ha dit...

M'agradat molt la pel·lícula ja que ens mostra l'esperança que te la Liesel, l'amistad i l'amor que te amb la família i en Rudy. Esta plena de valors que ens fa posar-nos a la pell d'una nena en l'època de la guerra.

Unknown ha dit...

Aquesta pel·lícula m'ha semblat molt interessant ja que ens ensenya molts valors. Alhora també ens descriu la situació social d'aquella época i ens narra una bonica història d'amor, lluita i amistat relacionada sempre amb els llibres. La recomano a tothom ja que personalment m'ha ensenyat aspectes importants de la vida i parla sobre un tema que m'agrada bastant.

Unknown ha dit...

La "Ladrona de libros" ha estat una de les pel·lícules que més m'ha cridat l'atenció. Vaig pensar que no m'agradaria pas però la veritat és que em vaig emportar una bona sorpresa. Em va semblar una reivindicació a favor de la cultura, ja que tothom té dret a gaudir dels llibres i és lliure d'escollir-ne qualsevol tipus. A més, ensenya valors importants com són la valentia i la capacitat de decidir de cadascú. Això ho comprovem quan en Hans ajuda al Max, un noi jueu, ja que ell no té res en contra seva i li va prometre al seu pare que el protegiria.

Unknown ha dit...

Aquesta pel·lícula m'ha semblat molt interessant, no només pels valors que desprèn, sinó, per veure les enormes desgràcies que porta una guerra i per valorar una cosa que ens sembla normal tenir, però no fa tant era molt difícil de posseïr: els llibres.
Personalment, no m'agrada llegir, però després de veure aquesta pel·lícula, m'he adonat que estic refusant un recurs cultural molt interessant, la qual cosa considero "La Ladrona de Libros" un estímul per començar a llegir ja que, quan no tenim alguna cosa és quan realment la valorem.

Gemma ha dit...

Gratias uobis ago, discipuli discipulaeque!

Estic contenta per l'entusiasme que heu mostrat i pel Cinefòrum tant interessant que vàrem gaudir!

Anònim ha dit...

Crec que aquesta pel·licula està ambientada en una època molt complexa i que conmou a tothom. La història té dos aspectes claus en la vida d'una persona com l'amistat, l'amor , que crec que comleten una persona i la formen día rere día. Aconsello aquesta pel·licula perquè realment m'ha agradat molt i és bastant apta per a tots els públics.
(Marta Rodriguez)