29 de set. 2013

Ròmul i Rem

Esbrina quins personatges hi surten en la següent pintura de Rubens.

Ròmul i Rem, Peter Paul Rubens (1615-1616)

19 comentaris:

Unknown ha dit...

En aquest quadre de Rubens observem a la lloba Capitolina amamantant a Ròmul i Rem. A la dreat trobem al pastor Fàustul, el qual descobreix als dos bessons. Crec que las dos personas que estan a l'arbre son els pares de Fàustul,és a dir, Rea Silvia y Tiberí.

Marc Larraz ha dit...

En aquest quadre podem apreciar a la dreta una parella, un home que representaria a Mart (o Ares) juntament amb Rea Sílvia. Els dos nadons que hi apareixen són Ròmul i Rem que estan amb la lloba Lupa. Aquesta lloba els cuida fins que els troba Fàustul, un pastor,que apareix a la dreta de l'obra.

(Marc Larraz 4t d'ESO "A")

Unknown ha dit...

Representa la história en la que Ròmul i Rem volen fundar una nova ciutat just on la lloba els va trobar.L'ocell representa la prova en la que qui més ocells tenia, li ficava el nom que volqués a la ciutat.Acaba guanyant Ròmul.També a qui és atribuit el nom de Roma.

Unknown ha dit...

Rómul i Rem amamentas per la jove Capitul.lina i a la part superior es troba Mart i Sílvia. (4t eso C)

Elena ha dit...

A aquest quadre podem trobar al mitg una lloba, que va cuidar a aquets dos nens anomenats Ròmul i Rem. A la dreta trobem el pastor que els va acollir de nom Fàustul i finalment, trobem a l’esquerra els pares del dos nens, Rea Silvia i Mart.

Unknown ha dit...

En aquesta pintura podem observar que apareixen diversos personatges. Trobem la Rea Silvia als braços de Mart, també s'hi troben els seus fills Romul i Rem sembla com si estiguessin jugant entre ells, al seu costat està la lloba contemplant-los . Pel darrere s'hi troba Fausto,l el pastor observant la familia.

(Marta Hontecillas, 4t d'ESO B)

Unknown ha dit...

En aquest quadre podem observar diferents personatges, darrera de l'arbre està Fàustul amb un pal. Davant de l'arbre trobem ha Tiberí amb Rea Silvia i en mig del quadre tenim a la lloba Capitolina amamantan a Ròmul i Rem.

Laura Garcia Collado 4rt ESO C

Unknown ha dit...

A la dreta de la imagte veiem a Faustulus, el que descobreix a Ròmul i Rem ( els dos besons ) amb la lloba i un pícid ( l'ocell ).
Just darrere de Ròmul i Rem , estan Rea Sílvia i Tiberí contemplant el moment , aqauests son els seus pares.
Aquesta imatge em transmet misteri i ternura .

És pintada Peter Paul Rubens

Unknown ha dit...

Al quadre trobem a Ròmul i Rem amb la lloba Capitul·lina, a l'esquerra estàn Sílvia i Mart. (Juan Carlos Corral Márquez 4t ESO 'A')

Carlos Barreñada ha dit...

Ròmul i Rem amb la lloba Capitolina i un pícid. Al fons están Rea Sílvia i Tiberí (Carlos Barreñada 4c)

Unknown ha dit...

En aquesta pintura de Rubens podem trobar a una lloba alletant a Ròmul i Rem. Mentrestant, darrere en podem trobar a Fàustul. I a l'esquerra a Rea Silva i Mart.

Unknown ha dit...

En aquest quadre podem veure una parella, que són Mart o també anomenat Ares ambRea Sílvia ,per altra banda els dos infants que hi ha són Ròmul i Rem que es troben amb la lloba Lupa.I a la dreta de la imatge , es troba el pastor Fàustul.
(César Mont 4 "C")

Gemma ha dit...

En general, força bé! Però, cal que sigueu més curosos amb la vostra ortografia!

Per cert, alguns parleu del déu Mart. Hi ha cap atribut què l'identifiqui? Us ho comento perquè això sempre és una bona pista.

Aquells que parleu de Tiberi, heu encertat!

Unknown ha dit...

En aquest quadre pintat per Rubens, trobem, al centre, els bessons Rèmul i Rem. Amb ells un pícid i la lloba que els cuida fins que arriba el pastor Fàustul (situat a la dreta). A l'esquerra de la pintura veiem a Rea Silvia i a Tiberi.

Alba Pérez, 4tB

Gemma ha dit...

Molt bé, Alba!

Unknown ha dit...

A la part esquerra de la pintura de Peter Paul Rubens, podem observar a la mare biòlogica dels bessons Ròmul i Rem, Rea Sílvia, que a la vegada es troba abraçada per Tiberí. Els bessons tenen apariencia d'estar jugant entre ells, mentre la lloba els protegeix i els observa. Al marge dret de la pintura també podem veure a Fàustul, el pastor que va trobar als dos nadons.

Alba Pazos, 4rt d'E.S.O "B"

Gemma ha dit...

Molt ben redactat, Alba!

Unknown ha dit...

A aquesta pintura de Rubens , trobem a Rea Silvia amb Tiberí a l'esquerra. Al centre podem observar a Ròmul i Rem(fills de Rea Silvia )amb la lloba Capitolina. Just darrere podem veure a Fàustul.

Lidia Figueras 4rt ESO C

Gemma ha dit...

Bene, Lidia!